Kuřecí těstovinový salát ala strýc

Tak nám zítra zase začíná další školní týden v Brně a já marně přemýšlím, co si s Pepou uvaříme tentokrát – až se večer doplazíme hladové ze seminářů a otevřeme ledničku. Proto ať žije tato nová blogová kuchařka, do které budu vkládat všechny naše „originální“ recepty co-privát-dal ! Nechť slouží jako inspirace všem hladovým studentům, kteří sem náhodou zabloudí 🙂 !

Jako první sem uvedu recept na jedno mistrovské dílo, které už mockrát sklidilo ohlas a přitom na něm nic moc vpodstatě není. Autorská práva na ně má můj strýc, od kterého se musím v oblasti vaření ještě hódně učit…

suroviny:

  • těstovinové vrtule
  • kuřecí maso
  • olej
  • sterilovaná kukuřička
  • koření: grilovací, bazalka, „pečené kuře“
  • dressing: bílý jogurt, zakysaná smetana, šlehačka, kečup, česnek (tolik stroužků, kolik unesete :D), sůl

Vrtule uvaříme, kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Rozpálíme olej a maso na pánvičce podusíme. Nakonec přimícháme do salátu kukuřičky a dressing. Jak prostý může život být :-)…

Kuřecí těstoviny
Kuřecí těstoviny

2 komentáře u „Kuřecí těstovinový salát ala strýc“

  1. Toto výborné a chutné jídlo mohu vřele doporučit. Já osobně používám místo dressingu v přiměřeném množství Poličanku (ano, tu v igelitovém pytlíku, co mají v Albáči za pár kaček) a poslední dobou jsem si oblíbila Mexickou zeleninovou směs Bonduelle, kterážto obsahuje hodně vynikající kukuřičky, o něco méně hrášku a „jen tak na chuť“ červené papriky, což je poměr, který mým chuťovým buňkám velice vyhovuje. Jídlu zdar!

  2. Poličanka je taky super, ale ten bílý jogurt mi připadá takový zdravější, šlehačku do toho dresingu většinou ani nedávám. A plechovku Bonduelle nezbývá než doporučit :-), akorát toho hrášku je tam na mě osobně moc, ten bych klidně vynechala a radši tam dala víc té papriky 😀 !

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *