No a z Asie se můžeme přenést zase zpátky do Evropy – tentokrát do Francie, protože podávat se bude vynikající cibulačka se sýrem a osmaženou houstičkou O:-). Je to snad ta nejjednodušší polívka na světě, ale citliví jedinci si u ní zřejmě hodně popláčou – doporučuji tedy nachystat si k vaření minimálně jedno balení papírových kapesníčků…
- 3 středně velké cibule
- olej
- kostka zeleninového bujónu
- 2 lžíce mouky
- strouhaný sýr ( typu Eidam…)
- sůl, pepř
Cibule nakrájíme (vyhraďte si na to víc času, jestli od toho musíte každou půl minutu odbíhat pro kapesník jako já, nebo si na to rovnou najměte nějakou pracovní sílu :D), na oleji necháme zesklovatět, zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Přidáme kostku bujónu, pepř a sůl (případně jiné koření dle chuti) a vaříme asi 15 minut. Do talířů nasypeme nastrouhaný sýr a zalijeme polévkou. Jako zlatý hřeb už jen stačí přidat osmaženou houstičku a voilá – gurmánský zážitek je na světě…v tomto případě tedy na vašem stole O:-)…
Třeba já na to mám sekáček, do kterýho to zavřeš, ono ti to udělá krásný malý kousíčky a neukápne ti ani slza. Klasicky krájím cibuli úplně poslepu – jsem na to děsně citlivá, kapesníčky nazabíraj. Takže doporučuju – používám to při každým vaření, viděla jsem to i za necelý dvě stovky a dají se v tom rozsekat i jiný věci – třeba paprika na pomazánku a tak. Tady je přesnej popis, jak to funguje: http://www.tupperware.cz/xchg/cz-sk/hs.xsl/964.html
Óóó, to je báječná vychytávka! Mám dojem, že kdysi měli něco podobného v nabídce Emco-klubu. Musím se po tom porozhlídnout, až bude po zkouškách.
Ještě jsem se nenaučila dělat polívky, tahle vypadá jako ideální kandidát na první pokus
Když krájím cibuli, slzy mi skoro netečou. Buď jsem divná
nebo za to můžou kontaktní čočky
Jistá si nejsem ani jedním 
Hele, ty čočky na to prej vliv mají. Šárka u toho od tý doby, co má čočky, nebrečí.