Cuketa s česnekovým dresingem

Naslibovala jsem příliv nových receptů, a tak se pokusím to také splnit…Bohužel se mi většinou nechce přidávat recepty na blog hned poté, co je uvařím a nafotím, takže tento je kupříkladu už staršího data :-). Cuketová sezóna ale myslím stále probíhá, nuže stále se ještě můžete nechat inspirovat ;-). Vzhledem k tomu, že finance se po vodě poněkud ztenčily a já potřebovala, aby mi zbylo ještě na cestu domů, musela jsem se s nákupem dost mírnit. Nakonec mé dilema vyřešil Albert leták, v kterém jsem objevila slevněnou cuketu a rázem bylo rozhodnuto. O zbytek už se postaraly recepty.cz. Všechny suroviny potřebné na tento pokrm byly v Albertě zrovna „v akci“, tudíž mě celý oběd suma sumárum vyšel na míň než 40 korun…no dobře, cenu ve výsledku  ještě trochu srazily ty povracené flašky od piva, co se nám doma nahromadily, ale i tak 😀 !

  • cuketa
  • mouka
  • olivový olej
  • sůl + koření dle chuti (provensálské bylinky, bazalka…)
  • 3 stroužky česneku
  • bílý jogurt
  • zakysaná smetana

Neoloupanou cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 15 minut odležet. Poté slejeme z cuket vodu a lehce obalíme každé kolečko z obou stran hladkou moukou. Já udělala půlku cukety v trojobalu a zbylá kolečka jsem osmahla jen tak bez ničeho. Na pánvi rozpálíme olej a kolečka z obou stran krátce osmažíme. V misce si připravíme dresing, který získáme z bíleho jogurtu, zakysané smetany a rozdrcených stroužků česneku. Můžeme ještě přidat podle chuti nějaké ty bylinky. Po dosmažení přelijeme cukety dresingem a podáváme s bramborovou kaší ozdobené zeleninou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *