Už se tu myslím celkem dlouho nic pořádného nevařilo, a tak jsem se rozhodla podělit se o jeden recept z mého nejmilejšího kulinářského magazínu FOOD. Potřebovat budeme:
- kuřecí řízky rozklepané dotenka
- 2 lžíce kremžské nebo hrubozrnné dijonské hořčice
- 1-2 vejce
- strouhanku na obalení
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- olivový olej na smažení
- 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
- plátky citronu a bazalku na ozdobení
V misce nebo hlubokém talíři prošleháme vejce s hořčicí a česnekem. Plátky masa namáčíme nejprve ve vejcích, pak protáhneme strouhankou a dobře ji přitiskneme. Smažíme na rozehřátém oleji dozlatova jako běžné řízky. Usmažené dáme stranou. Citronovou šťávu pak jen krátce prohřejeme spolu s plátky citronu, můžeme přidat trochu drůbežího vývaru a nasekanou bazalku. Řízky přelijeme šťávou a servírovat můžeme s kuskusem :-)…