Karbenátky z červené řepy

Červená řepa je v kuchyni většinou taková opomíjená surovina, u nás doma se ale těší veliké oblibě. Obzvlášť pokud z ní připravím polévku, nadšení nezná mezí 🙂 Tentokrát jsem opět zalovila ve studnici svých oblíbených receptů – na blogu Milluji – a rozhodla se pro změnu vyzkoušet z červené řepy karbenátky. A výsledek? Jen se po nich zaprášilo :-D!

300g oloupané syrové řepy
2 vejce
hrst čerstvé petrželky
200g fety
30g cibule
1 stroužek česneku
140g celozrnné špaldové hladké mouky
sůl, pepř
trocha rostlinného oleje
na vymazání pánve

Řepu nahrubo nastrouháme, rozdrobíme k ní fetu, prolisujeme česnek, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, vejce, mouku, nasekanou petrželku, dochutíme solí a pepřem a promícháme. V pánvi rozehřejeme olej a na mírném stupni smažíme z obou stran menší karbenátky. Jako přílohu jsem připravila hranolky, k tomu trochu majonézy smíchané s bílým jogurtem, a bylo to naprosto top 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *