Po červencovém dovolenkování nás teď čeká zbytek léta převážně doma, a tak bude zase i víc příležitostí pro domácí vaření. Polévky jsou u nás stálým evergreenem, který můžeme jíst klidně k snídani, obědu i večeři, a tak tipů na nové recepty není nikdy dost. Třeba i vás inspiruje můj nejnovější objev z OnaDnes 🙂
- 2 střední mrkve
- 4 stonky řapíkatého celeru
- 1/2 pórku
- 2 kořenové petržele
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- čerstvé bylinky na dochucení
- 300g tresky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1,2l zeleninového vývaru
- 8 tygřích krevet
- sůl, pepř
Všechnu zeleninu si očistíme a pokrájíme na menší kousky. Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme nahrubo. Tresku rovněž očistíme a překrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm kousky zeleniny. Přilijeme vývar, přivedeme k varu a na mírném stupni vaříme 5 minut. Nakonec do hrnce vložíme krevety s tresčím masem a pozvolna vaříme ještě 15 minut. Nakonec polévku dochutíme bylinkami, případně solí a pepřem. Můžeme podávat s krutonky.