Dnes tu mám zase po nějaké době nový luštěninový recept, který chutnal dokonce i Péťovi, a to je co říct! Pokud stejně jako my zbožňujete indickou kuchyni, rozhodně tento vynikající krémový pokrm doporučuju vyzkoušet!
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 10g čerstvého zázvoru
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 bobkový list
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce žlutého kari
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1 plechovka krájených rajčat
- 400ml kokosového mléka
- 200ml vody
- 200g červené čočky
- 200g rýže basmati
- sůl
- hrst čerstvého koriandru
Cibuli, česnek a zázvor najemno nakrájíme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme česnek, zázvor a koření a dvě minuty restujeme. Vmícháme rajčata, zalijeme kokosovým mlékem a vodou, vsypeme propláchnutou čočku a na mírném ohni vaříme do změknutí. Pokud směs příliš zhoustne, případně ještě podlejeme trochou vody. Nakonec z dhálu vyndáme bobkový list a dle chuti dosolíme. Podáváme s uvařenou rýži, posypané čerstvým koriandrem.