Další polévkový tip, který zahřeje v tomto upršeném říjnovém počasí, jsem objevila v loňském Albert magazínu.
- 20g másla
- 50g slaniny
- 1 stroužek česneku
- 2 karotky
- 60g mražených fazolek
- 1,5l vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
- 5 lžic sterilované kukuřice
- 190ml zakysané smetany
- 2 lžíce citronové šťávy
- sůl, pepř
Na másle zpěníme slaninu s česnekem a orestujeme. Přidáme karotku nakrájenou na kolečka a fazolky. Opékáme pár minut a poté podlejeme vývarem. Vaříme 15 minut. Nakonec vmícháme mouku rozmíchanou ve studené vodě, prošleháme metličkou a přidáme kukuřici. Necháme ještě 5 minut provařit a ke konci odebereme do misky část tekutiny, ve které rozmícháme zakysanou smetanu s citronovou šťávou. Poté vlejeme zpátky do polévky, osolíme a opepříme. Můžeme podávat posypané čerstvou petrželkou.