Vím, že s tímto receptem přicházím trochu s křížkem po funuse, ale přestože bramborový salát chutná nejlíp na Vánoce, i přes rok se najde spousta příležitostí, kdy si ho můžete připravit. Já se tentokrát rozhodla vyzkoušet nějakou inovovanou variantu a zvítězil tento recept z kuchařky Dity P. Množství odpovídá zhruba porci pro 2-3 osoby.
- 0,5 kg salátových brambor, uvařených ve slupce a oloupaných
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 sladší jablko, nakrájené na kousky
- 5 znojemských okurek, nakrájených nadrobno
- 3 vařená vejce, nakrájená na kousky
- sůl a čerstvě namletý pepř
- 100 g majonézy
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce dijonské hořčice
Brambory nakrájíme na větší kostky a dáme do velké mísy. Přidáme k nim cibuli, jablko, okurky a vejce. Osolíme, opepříme, přidáme majonézu , citronovou šťávu a hořčici. Vše promícháme, dochutíme a dáme alespoň na hodinu odležet do lednice.
Jablko je v bramborovém salátu zajímavým ozvláštněním. Pokud fandíte sladkokyselé chutí, určitě pro příště zkuste svůj tradiční recept takto vylepšit. My jsme si na něm moc pochutnali!