Malý tip na tak trochu fancy svačinku či večeři se vždycky hodí – minimálně já mám teď nějakou kreativní krizi a dochází mi nápady, abychom nejedli pořád to samé dokola.
- 1 zralé avokádo
- 3-4 lžičky citronové nebo limetkové šťávy
- 50ml olivového oleje
- sůl a pepř
Avokádo podélně rozpůlíme, vypreparujeme dužinu a rozmixujeme ji spolu s ostatními ingrediencemi do konzistence majonézy.
Pokud máte náladu na malý upgrade, připravte si ještě na ozdobení topinek marinované cibulky:
- svazek jarní cibulky
- 100ml dobrého vinného octa
- 1 lžíce cukru
- sůl a pepř
Bílé části cibulek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Smícháme ostatní suroviny, přidáme cibulky a necháme marinovat.
Nakonec můžeme na topinky přidat ještě natrhanou mozzarelu, plátky salátové okurky nebo salátové listy podle chuti.
