Aneb opět jeden zelený recept z magazínu ONA Dnes :-). Potřebovat budeme:
- mouku, mléko a vejce na klasické palačinky dle vašeho gusta 🙂
- olej
- 400g špenátu
- 1 cibule
- 200g šunky
- 1 zakysaná smetana light
- čerstvá bazalka
Postup je strašně jednoduchý. Návod na palačinky psát nebudu, ty určitě všichni umíte :-). Jen bych dodala, že v původním receptu je místo klasické hladké mouky použita mouka pohanková. Tu vyzkouším třeba někdy příště, tentokrát jsem udělala palačinky „obyč“. Návod na náplň je následující: Špenát omyjeme, očistíme a listy spaříme vroucí vodou v cedníku a necháme okapat. Pokud máte mražený špenát jako já, necháte ho povolit a vymačkáte z něj přebytečnou vodu. V hlubší pánvi si na oleji osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme špenát a na nudličky pokrájenou šunku. Krátce prohřejeme, osolíme a opepříme a stáhneme z ohně. Palačinky potřeme zakysanou smetanou, přidáme vrstvu špenátové směsi, posypeme lístky čerstvé bazalky, zavineme a spíchneme párátkem. A máme hotovo :-)!