Můj dosud všestranný blog zřejmě právě prožívá přerod v blog o vaření 😀 – jinak si to nedovedu vysvětlit. A co bude dnes dobrého? My dnes budeme mít na oběd tuhle letní zeleninovou rychlovku…
- olivový olej
- 2 vejce
- 4 plátky anglické slaniny nakrájené na nudličky
- 300 g žampionů
- 400 g mraženého hrášku
- sůl, pepř
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce cukru
- 500 g uvařené rýže
Olej rozpálíme ve větší pánvi, vajíčka vyklepneme do hrnečku, vidličkou je mírně našleháme a pak je vyklopíme do pánve. Snažíme se, aby se vajíčka rozlila do tenké vrstvy a vznikla nám veliká omeleta. Po minutě sejmeme z ohně, omeletu vyklopíme a pokrájíme ji na tenké nudličky. Do pánve vsypeme slaninu a po chvíli i plátky žampionů a opékáme dozlatova zhruba 5 minut. Vsypeme hrášek a opékáme asi 2 minuty. Poté osolíme, opepříme , zvýšíme oheň a přidáme uvařenou rýži. Sójovou omáčku smícháme s cukrem a vzniklou zálivkou přelijeme směs na pánvičce. Nakonec vmícháme nakrájenou omeletu a ihned podáváme.
Tento gastronomický skvost všem doporučuji. I můj žaludek, silně znechucený učením se na státnice, byl v sedmém ráji!