Obědy z pekáčku u nás velmi frčí a protože ryby obvykle připravujeme na stále stejný způsob, už to chtělo nějakou změnu. Původně je v receptu použita treska, my jsme zkusili mořskou štiku a řekla bych, že tato úprava bude slušet i ledajaké jiné rybce…
- 2 větší mrkve
- 2 petržele
- 1 pórek
- 250 ml smetany na vaření
- 2 rybí filety
- sůl, pepř
- 1 lžička tymiánu
- 1 citron
- parmazán
Troubu předehřejeme na 180°C. Mrkev s petrželí očistíme a nakrájíme na šikmá kolečka. Pórek dobře omyjeme, odkrojíme zelenou část a nakrájíme na tenká kolečka. Zeleninu vložíme do zapékací mísy, zalijeme polovinou smetany, přidáme rybu, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a pokapeme citronovou šťávou. Celé zalejeme zbylým množstvím smetany a vložíme na 20 minut do trouby. Pět minut před dopečením posypeme parmazánem. Podáváme s bramborovou kaší.