Mateřská, to je vlastně permanentní (a předem prohraný) boj s časem :-). Proto člověk vítá každý tip na rychlý oběd s otevřenou náručí – nejlíp když ho někdo přinese už uvařený! Pro dny, kdy takové štěstí není, a hlavně tehdy, když vám dítě přes den usíná pouze v jedoucím kočárku a čas na klidný oběd se tak scvrkává na několik málo okamžiků, je jako dělaná tato bageta, která je dostatečně vydatná a zároveň si ji s sebou můžete připravit na procházku, na výlet a nebo třeba na festival skáčka, jako my s Olím :-).
- 2 čerstvé francouzské bagety
- máslo
- žervé nebo lučina
- 100g uzeného lososa
- šťáva z půlky citronu
- snítka kopru (nemusí být)
- 1 zralá hruška
- 2 hrsti rukoly
- čerstvě mletý pepř
Bagety podélně rozkrojíme, horní polovinu pomažeme máslem, dolní lučinou. Poklademe plátky uzeného lososa, zakápneme ho citronem, posypeme pokrájeným čerstvým koprem a opepříme. Hrušku omyjeme a nakrájíme na plátky, které poklademe na lososa a posypeme hrstí rukoly. Přiklopíme horní polovinou bagety, zabalíme do potravinové fólie a hurá ven :-)!