Když jsem psala sem na blog úvodník o mě a o tom, co mám ráda, opomenula jsem něco, na co skutečně nedám dopustit. Je to pořad Pod pokličkou, který vysílá Česká televize a který si s oblibou pouštím z i-vysílání na dobrou noc. Karel s Maruš jsou moje uspávací stálice a ikdyž je mi zrovna mizerně, jejich glosy a hláška „Drž pec!“ mi spolehlivě zvednou náladu :D…
Ještě nikdy jsem ale nezkoušela s Maruš vařit. Rozhodla jsem se, že je nejvyšší čas nějaký z jejích na Karlovi testovaných receptů vyzkoušet, a tak jsem se vydala na nákup do Tesca…
- kuřecí řízky
- 1 banán
- 400 ml kokosového mléka (v drogerii DM seženete v bio-kvalitě 🙂 )
- chilli paprička (tu jsem v Tescu zaboha nemohla sehnat, tak jsem vzala alespoň chilli koření a stačilo :D…)
- 3 rajčata
- rýže
- 3 lžíce strouhaného kokosu
- 4 lžíce kari
- olej, sůl, pepř
- půl svazku jarní cibulky
Vítejte na Kubě 🙂 ! Bude to dnes vaření z trochu jiného soudku, ale myslím, že k jídlu to bude a navíc to na jídelní stůl zavane trochu exotiky ;-)…Maso omejeme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku nakrájíme na plátky a rajčata na menší dílky. V hrnci rozehřejeme olej, opečeme na něm maso a přidáme cibulku, rajčata a chilli. Vše podusíme, osolíme a opepříme. Poté přidáme kari, kokosové mléko a dusíme dalších 40 minut. Mezitím si uvaříme rýži, oloupeme banán, nakrájíme ho na kolečka a nakonec přidáme do hrnce k celé masové směsi. Do hotové rýže přidáme strouhaný kokos, promícháme a můžeme servírovat 🙂 !
Tato kubánská specialita byla opravdu zajímavým zpestřením našeho prázdninového jídelníčku a ikdyž byla trochu ostřejšího ražení, myslím, že jsme si na ní pochutnali a určitě se k ní někdy zase vrátíme, až budeme mít chuť na něco exotického O:-)…Doporučuju vyzkoušet !