Recept inspirovaný magazínem Ona Dnes (s mými lehkými úpravami). Rychlý, zdravý a výborný :-)!
- cibule/jarní cibulka
- 4 rajčata
- 1 lilek
- olivový olej
- balsamikový ocet
- čerstvé bylinky dle chuti
- brambory
- sůl a pepř
- 2 lžíce sezamových semínek
Nejprve si předvaříme brambory nakrájené na měsíčky. Mezitím si připravíme zeleninovou salsu – cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata a lilek na drobné kousky. Cibulku orestujeme na lžíci oleje, přidáme rajčata a lilek a společně s trochou balsamikového octa povaříme asi 3-5 minut, aby se odpařila část tekutiny. Necháme vychladnout a přimícháme nasekané bylinky. Předvařené brambory vyskládáme do zapékací misky, promícháme se 4 lžícemi olivového oleje, solí, pepřem a posypeme sezamovými semínky. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30-40 minut. Podáváme se zeleninovou salsou.