Dosti bylo zeleniny :D! V sobotu tomu byly dva roky, co jsem byla požádána o ruku, a takové výročí (a tedy i potažmo muž) si zaslouží něco lepšího, než tuňákový salát a špagety s kečupem (ale ty já nikdy nedělám :D!)…Rozhodla jsem se sáhnout po dosud nevyzkoušeném receptu z Apetitu a naštěstí to vyšlo a neslavili jsme toto výročí chlebem s máslem :D! Až zas někdy budete potřebovat někoho ohromit svým kuchařským umem, tímhle pokrmem určitě nic nepokazíte ;-)…
Suroviny:
- kuřecí prsa
- 250 gramů žampionů
- 2 větvičky rozmarýnu (nahradila jsem tymiánem a bazalkou)
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce medu
- sůl
- olivový olej
- 1 kostka drůbežího bujónu (nahradila jsem bio zeleninovým)
Kuřecí prsa osolíme, z obou stran osmažíme na oleji a dáme stranou. Do pánve vhodíme žampiony i nasekaný rozmarýn a smažíme dozlatova. V hrnku vody si mezitím rozmícháme kečup, med a kostku bujónu. Maso vrátíme na pánev, zalijeme vzniklou směsí a na mírném ohni necháme asi dvacet minut probublávat, aby maso změklo. Toť vše – úžasně jednoduché a rychlé, takže si u toho ještě stihnete přečíst noviny/zákoník/maily/dosaďte podle chuti…A hlavně je to moc dobré, to musím zdůraznit :-)! Jako přílohu jsem vykouzlila bramborovou kaši s osmaženou cibulkou a ledový salát.
Ovšem to ještě není všechno…(po zveřejnění tohoto příspěvku očekávám několik dalších žádostí o ruku :D)…ke každé oslavě zákonitě patří…dort :-)!
A aby bylo i romantice učiněno zadost, završili jsme náš den vpravdě klasickým snímkem světové kinematografie – Casablancou. „Ze všech lokálů ve všech městech po celým světě ona příjde zrovna do toho mýho…“ Nojo, však ty slavné a nesčetněkrát parodované fráze všichni dobře znáte :D… Casablance je nicméně výborné pokoukáníčko i bez titulků, protože všem postavám krom hlavního mužského hrdiny je celkem dobře rozumět…ale hlavnímu mužskému hrdinovi to odpustíme, protože má vážně sexy hlas O:-D!
Ó, to je výborné menu! Kvůli tomu bych i žampiony, které normálně nejím, ochutnala 🙂 Hlavně ta směs na maso zní skvěle, tu určitě vyzkouším 🙂 A samozřejmě gratuluju 😉
Hlavnímu mužskému hrdinovi teda není rozumět VŮBEC, to máš recht. 🙂
Děkujem Pavli :-)…jinak já se houbám v jídle hodně vyhýbám, špatně je trávím, ale těch pár žampionů mi zatím ještě neublížilo :-).
Dobrý den. Vařil jsem si dnes tento chutný pokrm. Byl výtečný, ale měl bych pár připomínek: žampióny je lepší pokrájet, omáčku je nutné míchat (med má tendenci se připalovat) a hlídat, vařit na nízký výkon. Ještě se chci zeptat, jak dlouho se má maso smažit (v 1. fázi)?
Ale Péťo, to všechno my hospodyňky přece víme ;-), žampiony se použijí do omáčky samozřejmě oloupané, umyté a nakrájené (to je vidět i z fotky) a omáčka se musí vařit na nízký stupeň, občas promíchnout případně podlít vodou. V té první fázi stačí chviličku – dokud maso nezbělá.