Expres langoše

Kousek od fakulty nám nedávno přistavili stánek s langošema. Ta muka, když se člověk vrací hladový ze školy, a vůně přepáleného tuku vábí :D…Minulý týden už se stala chuť neovladatelnou a rozhodla jsem se vzít věci do svých rukou. Poradila jsem se se svými oblíbenými recepty.cz, naběhla do Billy pro suroviny a usoudila, že nastal čas přejít se svým kuchařským uměním do vyššího levelu s názvem „kynuté“ těsto…

Suroviny:

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g bílého jogurtu
  • 42 g droždí
  • kypřící prášek do pečiva
  • 1/4 l mléka
  • 1 lžička cukru
  • špetka soli
  • olej na smažení
  • česnek
  • kečup
  • tv rdý sýr

Do misky dáme vlažné mléko, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme asi 10 minut vykynout. V míse smícháme hladkou mouku, jogurt, špetku soli a kypřící prášek. Přidáme vykynutý kvásek, umícháme těsto a aniž bychom nechali kynout, ihned tvoříme bochánky, které roztahujeme na požadovanou velikost – asi jako bramboráky a v pánvi na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách. Hotové langoše potíráme kečupem smíchaným s rozmačkaným česnekem a posypeme nastrouhaným sýrem.


Suma sumárum to na první pokus nebylo špatné – těsto jsem neměla ani moc řídké, ale vevnitř mi přišly langoše trošku nedodělané, ne vyloženě syrové, ale ještě to prostě nebylo ono. Přitom jsem je neměla moc tlustý. Takže kdybyste někdo měli typ, čím by to mohlo být, napiště mi to do komentáře, budu moc vděčná za radu. Jinak jsme si na nich ale pochutnali :-)…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *