Zeleninový tabouleh

Tento recept už jsem dělala několikrát, až se divím, že se tu objevuje teprve dnes. Inspirací mi byl opět blog My cooking diary, konkrétně recept na tabouleh z konopného semínka. Semínko jsem ale nesehnala, a tak jsem udělala klasičtější variantu s bulgurem. Pro milovníky koriandru (jako jsem já) je to naprosto dokonalá příloha k jakékoliv rybě (my měli tentokrát pstruha lososovitého).

  • bulgur
  • 4 rajčata
  • 1 menší červená cibule
  • dvě hrsti čerstvého koriandru
  • jedna hrst čerstvé máty
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • šťáva z půlky citronu
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/4 lžičky skořice
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • ryba dle vaší volby

Začneme přípravou zálivky – olej smícháme s citronovou šťávou, kořením, solí a pepřem. Dobře promícháme a dáme stranou. Poté si nadrobno nakrájíme cibulku, rajčata a čerstvé bylinky a vše dáme do velké mísy. Přidáme uvařený bulgur, přelijeme připravenou zálivkou a pečlivě promícháme. Podáváme s upečenou rybkou 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *