Špenátové palačinky

Aneb opět jeden zelený recept z magazínu ONA Dnes :-). Potřebovat budeme:

  • mouku, mléko a vejce na klasické palačinky dle vašeho gusta 🙂
  • olej
  • 400g špenátu
  • 1 cibule
  • 200g šunky
  • 1 zakysaná smetana light
  • čerstvá bazalka

Postup je strašně jednoduchý. Návod na palačinky psát nebudu, ty určitě všichni umíte :-). Jen bych dodala, že v původním receptu je místo klasické hladké mouky použita mouka pohanková. Tu vyzkouším třeba někdy příště, tentokrát jsem udělala palačinky „obyč“. Návod na náplň je následující: Špenát omyjeme, očistíme a listy spaříme vroucí vodou v cedníku a necháme okapat. Pokud máte mražený špenát jako já, necháte ho povolit a vymačkáte z něj přebytečnou vodu. V hlubší pánvi si na oleji osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme špenát a na nudličky pokrájenou šunku. Krátce prohřejeme, osolíme a opepříme a stáhneme z ohně. Palačinky potřeme zakysanou smetanou, přidáme vrstvu špenátové směsi, posypeme lístky čerstvé bazalky, zavineme a spíchneme párátkem. A máme hotovo :-)!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *