Zelný salát s kuřetem

Tak si zase po delší době něco dobrého uvaříme :-)…recept tentokrát pochází z magazínu FOOD, který jsem dostala ve Student Agency, když jsme se s Péťou vraceli po dovolené zpátky do Brna. Protože všechny recepty byly krásně nafocené, dostala jsem hned chuť nějaký z nich vyzkoušet. Letní číslo samozřejmě oplývalo ovocem, zeleninou a lehkými letními saláty – a přesně o tom to dneska bude :-)!

  • 400g kuřecích prsíček
  • 200g majonézy
  • 2 filátka sardelek scezené z nálevu a rozetřené (nahradila jsem sardelovou pastou)
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 80ml olivového oleje
  • 320g plátků slaniny, nahrubo nakrájených
  • 2 bagety nakrájené na tenké plátky
  • hlávkový salát
  • 80g parmazánu

Nejprve jsem si připravila maso – omyla a nakrájela na menší kousky, okořenila a osmažila na pánvičce. Majonézu, půlku sardelové pasty a hořčici jsem smíchala v dressing. Poté jsem na pánvi rozehřála olej a osmažila na něm dokřupava plátky slaniny – v receptu radí slaninu poté vyjmout a nechat na kuchyňském papíře odsát přebytečný tuk. V tuku na pánvi jsem pak ještě postupně dozlatova osmažila plátky bagety, 2-3 minuty po každé straně. Výsledný pokrm jsem servírovala rozložený na listech salátu, posypaný parmazánem a přelitý zálivkou :-)…

P.S. Pokud nevíte co se zbytkem sardelové pasty, znám recept na báječnou pomazánku na jednohubky O:-)…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *