Těstovinový salát s rajčaty a slaninou

Druhým receptem z magazínu FOOD, kterým jsem se nechala inspirovat, je opět salát, tentokrát ale těstovinový. Suroviny jsem si upravila trochu podle sebe a podle toho, co zrovna bylo doma po ruce :-). Není to nic složitého a pravděpodobně si takové saláty děláte běžně, když jste líní trmácet se do menzy nebo se vám nechce prostě vůbec nic. Každá studentská domáctnost by totiž měla oplývat erární zásobou těstovin, pesta a nějaké té zeleniny – zkrátka základem každého oblíbeného studentského jídla :D…

  • těstovinová vřeténka
  • 1kg zralých pevných rajčat (já je nahradila rajčaty sušenými a vřele to doporučuju i vám, protože jsou opravdu vynikající :-)!)
  • 1/4 hrnku kaparů
  • 125ml olivového oleje
  • 8 plátků anglické slaniny nebo pršutu
  • sůl a pepř na dochucení

 Těstoviny povaříme ve větším množství osolené vody tak, aby zůstaly pevné na skus – asi 8 minut. Poté je scedíme a vsypeme do mísy. Rajčátka rozkrájíme na menší dílky a spolu s kapary, pestem a olejem vmícháme k těstovinám. Můžeme ještě dle chuti osolit a opepřit. Nakonec si na pánvi nasucho opečeme plátky slaniny, až budou zlaté a křupavé. Opět necháme na kuchyňském papíru odsát tuk a těsně před podáváním rozdrobíme slaninu do mísy k těstovinám. Gurmáni si ještě můžou salát posypat nastrouhaným sýrem O:-)…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *