Halušky

Už se nám tu dlouho neobjevil žádný nový recept, a tak jsem si řekla, že je nejvyšší čas to napravit. Za poslední dobu nebyl moc čas na blogování, protože období zápočtů a předtermínů už se nám naplno rozjelo. Jíst se ale musí stále, a proto se naučíme nějaké nové (ne)zdravé studentské obědo-večeře :-)…Tak co na to budeme potřebovat:

  • halušky v prášku (ano, stydím se, ale když ono to tolik ušetří práci O:-)…)
  • asi 150 g slaniny nebo špeku (měli jsme domácí špek od tety, takže tím úroveň celého pokrmu značně vzrostla :D…)
  • asi 250 g balkánského sýra (brynzu bohužel v Bille neměli :(…takže jsme museli zvolit tuhle alternativu)

Postup je vážně easy a večeře je do pár minut na stole. Prášek na halušky smícháme s doporučeným množstvím vody (viz. obal) v nějaké vhodné misce a vytvoříme těstíčko. Předpokládám, že většina studentských domáctností sítem na halušky nedisponuje, takže nejjednodušší fígl je hodit si těsto na prkýnko a z něj nožem odkrajovat halušky přímo do hrnce s vroucí osolenou vodou. Tam se halušky vaří pár minut – až vyplavou na povrch, měly by být hotové. Mezitím si na sporáku osmažíme nadrobno nakrájený špek a nakrájíme sýr. Hotové halušky scedíme a podáváme posypané sýrem a rozškvařeným špekem O:-)…doporučuju s pívem nebo podmáslím O:-) !!!

4 komentáře u „Halušky“

  1. Zkuste to s pomazánkovým máslem. Nevěřili byste, že je to dobrý. Mně se bohužel minule nepovedly a to ze dvou důvodů:
    1. Debil – jsem si zapomněla v konvici ohřát vodu a nepřišla jsem na to, takže místo vyplavání se mi připálily.
    2. Pořád jsem nepřišla na optimální způsob, jak opražit slaninu, aby pustila špek a nespálila se přitom na škvarek. Poraďte.

  2. Jako s pomazánkovým máslem místo brynzy 🙂 ? To zní zajímavě. Jinak s tím špekem nevím, asi to chce jen zprudka osmažit a hned ztáhnout. Nám se udělala pěkně. Možná taky záleží v jakém rendlíku to děláš.

  3. Já mám rendlík dobrej, ale asi jsem to měla dělat rychlejš, to je fakt.
    No normálně do těch teplechj halušek kydneš pomazánkový máslo a smícháš to. Jak jsou horký, tak se to to rozpustí a je to dobrý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *