Zeleninový kuskus s kuřecím masem

Kuskus si během loňského roku získal pevné místo na našem stole a stále ho zbožňujeme. Často si ho vařím na cesty, protože mi chutná i za studena. A jelikož ho ráda zkouším na všechny možné způsoby, podělím se dnes s Vámi o svůj nejnovější recept. Potřebovat na něj budeme:

  • 2 kuřecí prsíčka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce kari koření
  • 2 jarní cibulky
  • hrnek kuskusu
  • šťáva z půlky citronu
  • koření „Citronová kůra“
  • 1 červená paprika
  • 4 lžíce rozinek
  • pytlík (černých) oliv
  • 1 ledový salát

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a promícháme s kari kořením. V pánvi zpěníme na oleji nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme maso a opečeme ho ze všech stran. Salátové listy omyjeme a osušíme. Kuskus připravíme podle návodu na obalu a promícháme s masovou směsí. Přidáme citronovou kůru a šťávu, na kousky nakrájenou červenou papriku, omyté a předem namočené rozinky, olivy, sůl, mletý pepř a salát natrhaný na kousky.

Je to všechno velice rychlé, velice prosté a velice dobré :-). Nikdy by mě nenapadlo, jak skvěle můžou rozinky chuťově ladit s kuskusem. Rázem povýšily celé jídlo na prvotřídní mňamku. Jestli jste tuto nezvyklou kombinaci ještě nikdy nejedli, doporučuju vyzkoušet ;-)!

2 komentáře u „Zeleninový kuskus s kuřecím masem“

  1. Hm, určitě rozinky zkusím. U nás je nejoblíbenější s kuřecím masem a grilovanou zeleninou (papriky, okurky, …) – teď v zimě využíváme grilu v toastovači 😀 – a s brokolicí změklou v páře 😉

  2. To je dobrý nápad :-)! Jinak můj úplně nejoblíbenější kuskus je ten s cherry rajčátkama, balkánským sýrem, jarní cibulkou a spoooustou kari. Tahle kombinace se mi snad nikdy nepřejí :-).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *