Špagety se čtyřmi druhy sýra

No a aby toho nebylo málo, přispěju ještě receptem z dnešního vydatného oběda. Inspirací mi opět byla příloha „Vaříme se sýrem“. Nevýhodou je, že nějakou dobu poté nebudete chtít sýr ani vidět :D…

  • špagety
  • čerstvá bazalka
  • 250 ml smetany
  • 1 lžička balzamikového octa
  • 50 g šunky
  • různé druhy sýrů (já použila nivu, blaťácké zlato a náš kroměřížský, ale záleží, jaké máte chutě :-)…)
  • mletý pepř
  • nastrouhaný eidam na posypání

Špagety uvaříme a scedíme. Smetanu vlijeme do hrnce a postupně v ní na mírném ohni rozpustíme všechny druhy sýra. Vzniklou omáčku ochutíme pepřem a balzamikovým octem. Šunku nakrájíme najemno a opečeme. Hotovou omáčku vmícháme do špaget, jednotlivé porce posypeme šunkou, bazalkou a strouhaným eidamem. Můžeme ještě přidat čerstvá rajčátka a pro nás milovníky pytlík oliv :-)…

Varianta s anglickou slaninou a čerstvým salátem :)
Varianta s anglickou slaninou a čerstvým salátem 🙂

Jedna myšlenka na “Špagety se čtyřmi druhy sýra”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *