Slaný cibulový koláč

Řekla jsem si, že bych vám (a koneckonců i sobě) mohla zase po delší době udělat chutě a přidat sem nějaký nový recept. Zhruba před měsícem jsem zatoužila opět zaexperimentovat s listovým těstem a vytvořila jsem tento cibulový koláč podle ONA Dnes.

  • 400g listového těsta
  • 1 velká červená cibule (v obchodě neměli, použila jsem bílou)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200ml zakysané smetany
  • 100ml smetany
  • 100g mozzarelly (lze nahradit i nivou či jiným pikantnějším sýrem)
  • sůl, pepř
  • čerstvý rozmarýn či jiné oblíbené bylinky

Troubu předehřejeme na 220°C, plech vyložíme pečícím papírem. Těsto rozválíme a vyložíme jím plech. Na tomto místě jen podotýkám, že naše domácnost nedisponuje válem ba ani válečkem :D… Nakonec stačilo trochu zaimprovizovat s deskou na krájení, kterou jsem si vybrala za bodíky z Emca, a Kozlem v plechovce ;-). Cibuli oloupeme, rozpůlíme, nakrájíme na plátky a rozebereme. Česnek oloupeme a utřeme. Cibuli a česnek promícháme s olejem, rozložíme je na těsto a dáme na 12 minut zapéct. Až nám koláč trochu povyskočí, zapečené těsto s cibulí zalijeme směsí, kterou si připravíme smícháním zakysané smetany se smetanou, nadrobno pokrájeným sýrem a solí a pepřem. Koláč ozdobíme natrhaným rozmarýnem či jinými bylinkami a pečeme dalších 12-15 minut.

slany_cibulovy_kolac
Hotové dílko 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *