Rybíz v rumu

S letošní mimořádnou úrodou babiččina skvělého rybízu jsem se vypořádala po svém. Zavařila jsem ho na způsob brusinek – do bílého jogurtu nebo třeba jako příloha k hermelínu bude určitě super.

  • 1 kg rybízu
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1-2 kousky celé skořice
  • 2 lžíce rumu
  • 1 lžička kyseliny citronové

Lehčí už to snad ani být nemůže. Otrhaný a očištěný rybíz proláchneme a vložíme do kastrolu. Přivedeme jej k varu a necháme na mírném ohni, dokud nepustí šťávu. Poté přidáme oba cukry a skořici a vaříme asi 8 minut, dokud se cukr úplně nerozpustí. Nakonec přidáme rum a kyselinu citronovou. Hotovou směsí plníme připravené sklenice, které pevně uzavřeme víčky. Skladujeme v chladu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *