Pangasius se zeleninovou omáčkou

Posledním receptem, kterým vás dnes hodlám obštastnit (za chvíli musím už zase vyrazit na seminář ze správy, kde bývám často a s nevalnými úspěchy vyvolávána :D…), bude konečně taky nějaká rybka. Doma je děláváme často, ale tady jsem se k nim zatím nějak nemohla rozhoupat. Včera na mě padla deprese podpořená vstáváním na 8, psím počasím a faktem, že sotva jsem vytáhla paty z domu, dalo se do deště. Naštěstí to mám do školy coby kamenem a první hodina mezinárodního práva se dá vpoklidu prospat u hrnku čaje, takže zatímco si Tom vedle mě aktivně zapisoval, já čučela z okna a přemýšlela, co si uvařím k obědu, abych se z té trop nálady vyhoupla aspoň na neutrál. Na trestním právu, během diskuze nad tím, jak odklidit mrtvolu, mě to konečně napadlo 😀 !!! A tak se s vámi podělím o tento výborný recept:

  • filety Pangasia
  • žampiony
  • rajčátka
  • citron
  • koření na ryby
  • cibulka, česnek

Pangasia osolíme (podle mě ale není potřeba, protože koření je slané dost), okořeníme a pokapeme citronovou šťávou a v teflonové pánvi z obou stran opečeme. Na oleji zpěníme cibulku a přidáme česnekové plátky, pokrájené žampiony a dusíme. Přidáme oloupaná rajčátka (nemusí být, mně se je loupat nechtělo, měla jsem hlad :D), pokrájená na plátky – můžeme použít čerstvá nebo z plechovky. Vše podusíme doměkka a podáváme k hotové rybě, můžeme případně ještě okořenit. Jako příloha se hodí brambory, s těma se mi ale nechtělo loupat, tak jsem si uvařila jen rýži a bylo to taky výborné 🙂 !!!

2 komentáře u „Pangasius se zeleninovou omáčkou“

  1. No nezní to vůbec zle. Že bych začla jíst ryby??? 😀
    Ani nevím, že Tě na správě vyvolávají s nevalnými výsledky 😀 😀 😀
    Poslední dotaz: Jak nejlíp odklidit mrtvolu??? 😀

  2. Musím fakt doporučit, byla to delikatesa :o) !!!
    Co se týče správy, tak si mě asi zapamatoval hned na prvním semináři (sedla jsem si totiž přímo za meotar a on na mě při dělání prezence neviděl, tak jsem si přesedla a od té doby mě furt vyvolával :D), nicméně ani to mě nedonutilo začít se na ty hodiny nějak pravidelně připravovat. Včera se psal zápočet, tak doufám, že prolezu :D…
    Co se týče mrtvoly, myslím, že jsme se nakonec k pořádnému výsledku nedobrali :D…pak už jsem myslela jen na to jídlo a ne na mrtvolu 😀 !

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *