Nepečený ostružinový moučník

K výrobě tohoto dortíku mě inspirovala bohatá úroda ovoce na naší zahrádce. Přemýšlela jsem, jak by se daly ostružiny nejlíp zužitkovat, a nakonec jsem objevila v Albert magazínu recept na nepečený piškotový dort, který mi přišel rychlý, jednoduchý, letní – no zkrátka přímo pro mě :D! V původním receptu byly použity borůvky a maliny, ale dortík se dá pochopitelně vyrobit z jakéhokoliv ovoce a stejně tak je možné vyhrát si i s náplní – tvaroh nahradit mascarpone atd…

  • 3 kelímky zakysané smetany
  • 1 polotučný tvaroh
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • 4 lžíce jahodového džemu
  • 2 balení piškotů
  • 300-400 g ovoce dle vlastního výběru

V míse rozmícháme zakysanou smetanu s tvarohem a bílým jogurtem, přidáme vanilkový cukr a jahodový džem, který směs krásně obarví do růžova. Na dno dortové formy vyskládáme piškoty – jeden vedle druhého – a na ně navršíme část smetanového krému, na něj další vrstvu piškotů a na ni opět krém. Pak rozprostřeme zhruba polovinu ovoce, na ni opět piškoty a na závěr zbytek krému. Uhladíme nožem a vršek dortu nazdobímě zbývajícím čerstvým ovocem. Nakonec necháme dortík vychladit – nejlépe přes noc. A pak už ho jen baštíme a sníme o tom , jak by bylo super, kdyby léto trvalo celý rok :-)…

A ještě jeden malý umělecký snímek pro zasmání – kterak se mi podařilo vyfotit se v odraze čajové lžičky :D…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *