Losos s olivovými bramborami

Slíbila jsem příval nových receptů, a tak tu máme pokračování, tentokrát na rybí téma O:-)…

  • filety z lososa
  • nové brambory
  • 1-2 hrsti oliv
  • bylinky dle chuti (rozmarýn, tymián, majoránka, bazalka…)
  • sůl, pepř
  • šťáva z půlky citronu
  • 7 lžic olivového oleje

Nejprve si připravíme přílohu. Brambory oloupeme, omyjeme a 10 minut povaříme v osolené vodě. Poté scedíme, větší brambory přepůlíme a dáme na plech nebo do zapékací mísy. Přidáme k nim olivy, bylinky, osolíme a opepříme. Citronovou šťávu smícháme s olejem a vlijeme k bramborám. Pečeme 40 minut při 220°C. Než se nám brambory upečou, připravíme si lososa. Filet můžeme jen polít šťávou z citronu a dochutit kořením na ryby. Já jsem lososa dělala na pánvičce a ke konci jsem na každý kousek ještě položila plátek sýra, který se hezky roztekl. Na závěr už stačí jen dozdobit talíř něčím zeleným a podávat :)…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *