Kuřecí prsíčka s chřestem

Přestože poslední dobou nic nestíhám, natož pak blog, řekla jsem si, že tenhle recept prostě musím uveřejnit, protože chřestová sezóna je krátká O:-). Musím přiznat, že se jednalo o mou chřestovou premiéru, takže jsem moc nevěděla co a jak a dlouho jsem spekulovala, na jaký způsob chřest připravím. Nakonec jsem se rozhodla pro tento jednoduchý postup z receptů.cz.

  • kuřecí prsa
  • kousek nivy
  • mléko
  • svazek chřestu
  • zelenina na oblohu

Z různých návodů na internetu jsem vyčetla, že nejdůležitější u bílého chřestu je pořádně ho oloupat. Slupka je totiž hořká a když se jí dostatečně nezbavíte, může vám zkazit chuť celého jídla. Jinak jsem chřest vařila klasicky na sporáku v horké vodě, do které jsem přidala plátek citrónu (další tip z netu :D). Mezitím jsem si připravila kuřecí prsíčka, nakořenila a hodila na pánvičku. Nakonec jsem se pustila do omáčky – rozehřála jsem v kastrůlku asi deci mléka a přidávala postupně na kostičky nakrájenou nivu, míchala a míchala, až se niva pěkně rozpustila a vznikla hustá omáčka. Omáčku je pak možné ještě podle chuti dokořenit. No, a máme hotovo – teď už jen stačí ozdobit talíř nějakou tou čerstvou zeleninou a nechat si chutnat…

Že by mě chřest nějak zvlášť ohromil, to říct nemůžu, ale možná člověk musí přijít na ten správný grif, jak ho připravit, aby to byla delikatesa. Ne že bychom si nepochutnali, ale na to, jak všichni chřest blahořečí, jsem čekala něco zajímavějšího. Soudit po prvním ozkoušení ovšem nebudu a určitě se v budoucnu pustím do nějakého dalšího receptu. Co vy a chřest :-)?

2 komentáře u „Kuřecí prsíčka s chřestem“

  1. Mám super zkušenosti s baby chřestem, vždycky číhám v tescu, až se objeví nějaký levný „skoroprošlý“:D Pak ho jen zlehka oloupu a připravím na másle na grilovací pánvičce – ňamka!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *