Kuře pečené s bramborami, špenátem a rajčaty

Byť v kuchyni stále vyznávám rychlovky hotové do pár minut, když mám o víkendu čas, ráda otestuju nějaký „slavnostnější“ recept. Tak jsem z jednoho staršího čísla Albert magazínu vytáhla návod na tohle kuře, které nám zachutnalo natolik, že ho asi zařadíme mezi naše kulinářské stálice.

  • 1 velká cibule, přepůlená, tence pokrájená
  • 85 g krémového smetanového sýra
  • 200 g nasekaného listového špenátu (mraženého)
  • muškátový oříšek, sůl, pepř
  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 4 větvičky cherry rajčat
  • 550 g brambor, tence pokrájených na plátky
  • 4 stroužky česneku, na plátky
  • olivy bez pecky
  • 1 lžíce olivového oleje
Troubu předehřejeme na 200°C a plech vyložíme pečicím papírem. Cibulu dáme do mísy a přelijeme ji vroucí vodou, aby byla potopená. Necháme stát 15 minut. Mezitím smícháme sýr, špenát, větší špetku muškátového oříšku a hodně pepře v míse. Pak směsí zakryjeme vršky osoleného kuřecího masa a navrch posadíme po větvičce cherry rajčat.

Scedíme nakrájenou cibuli, důkladně ji osušíme a promícháme ji opatrně s plátky brambor, česnekem, olivami, olejem a pepřem. Ze směsi vytvoříme na pečicím papíře čtyři „ostrovy“, lehce je přimáčkneme a dáme na 25 minut péct. Poté na každý ostrov dáme po jednom kuřecím řízku a pečeme dalších 20-30 minut.

A tady je výsledek 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *