Gazpacho

A do třetice další kulinářská premiéra uplynulého víkendu – polévka gazpacho. V létě samozřejmě podávaná vychlazená s kostkou ledu, teď v únoru ale doporučuju radši její teplou variantu.

  • plechovka cherry rajčat
  • 1 salátová okurka
  • 1 malá cibule
  • 1 paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 200 ml vody nebo zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, cukr a worchester k dochucení

Na troše oleje necháme zesklovatět nasekanou cibuli a česnek, přidáme plechovku rajčat, na kostičky nakrájenou okurku a papriku. Zalejeme olivovým olejem, promícháme a přidáme vývar. Necháme chvilku vařit a nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem – ale ne úplně dohladka. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a kapkou worchesteru. Ozdobit můžeme kostičkami syrové zeleniny. Pokud stejně jako já zbožňujete polévky, kde hrají prim rajčata, určitě si zamilujete i tuto.

gazpacho

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *