Bramborový salát s jablkem

Vím, že s tímto receptem přicházím trochu s křížkem po funuse, ale přestože bramborový salát chutná nejlíp na Vánoce, i přes rok se najde spousta příležitostí, kdy si ho můžete připravit. Já se tentokrát rozhodla vyzkoušet nějakou inovovanou variantu a zvítězil tento recept z kuchařky Dity P. Množství odpovídá zhruba porci pro 2-3 osoby.

  • 0,5 kg salátových brambor, uvařených ve slupce a oloupaných
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 sladší jablko, nakrájené na kousky
  • 5 znojemských okurek, nakrájených nadrobno
  • 3 vařená vejce, nakrájená na kousky
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • 100 g majonézy
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce dijonské hořčice

Brambory nakrájíme na větší kostky a dáme do velké mísy. Přidáme k nim cibuli, jablko, okurky a vejce. Osolíme, opepříme, přidáme majonézu , citronovou šťávu a hořčici. Vše promícháme, dochutíme a dáme alespoň na hodinu odležet do lednice.

bramborovy_salat s jablkem_1

Jablko je v bramborovém salátu zajímavým ozvláštněním. Pokud fandíte sladkokyselé chutí, určitě pro příště zkuste svůj tradiční recept takto vylepšit. My jsme si na něm moc pochutnali!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *